Slamsugning

Det man spolar ner i avloppet måste filtreras i ett reningsverk i en brunn, en avskiljare eller annan typ av behållare. Biprodukten som återstår när vattnet filtreras bort kallas för slam. Vi på Spolsnabben hjälper till med slamsugning och tömmer alla typer av reningsverk och avskiljare till privatpersoner, företag och kommuner. 

Från lördag 24/9 kl. 08.00 till måndag 26/9 07.00 utför vi service på vårt mejlsystem.
Vid akuta ärenden under helgen ring oss på 018-550 810.

Fyll i ditt namn och e-postadress eller telefonnummer så hör vi av oss!
Slambil-slamsugning

Spolsnabben har jour dygnet runt, alla dagar på året. Vid akut hjälp, ring oss på 018 – 550 810.

Hjul1

Snabbt

Vi är på plats när du behöver hjälp!

star

Enkelt

Boka idag, få hjälp imorgon!

Hur går en slamsugning till?

Vid en slamsugning av en brunn töms brunnen på slam med hjälp av en sugslang från en sugbil. Det finns olika typer av slambrunnar. Vanligast är 3-kammarbrunnar och består av, som namnet avslöjar, 3 kammare som sedimenterar avloppsvattnet och samlar slam som behöver töms med jämna mellanrum. Det finns även 2-kammarbrunnar, slutna tankar och minireningsverk som fungerar med samma princip.  

Det kan också vara en dagvattenbrunn. Slamsugning av dagvattenbrunnar genomförs också med sugbilar. När tanken hos slambilen är full töms den på ett reningsverk eller behandlingsanläggning som tar hand om avfallet.

Hur ofta behövs slamsugning?

När brunnen, behållaren eller avskiljaren är full behöver den tömmas. En 3-kammarbrunn av rätt dimension som är ansluten till ett hushåll behöver vanligtvis tömmas minst en gång per år. En dagvattenbrunn bör tömmas på sand, grus och löv ca två gånger per år. Det är viktigt att brunnar töms tillräckligt ofta för att undvika att miljön eller brunnen utsätts för fara eller skadas.

 

Slambil-slamsugning-tank

Spolsnabben och slamsugning

På Spolsnabben har vi utbildande medarbetare med lång erfarenhet och bred kunskap inom slamsugning.

Har du frågor om slamsugning, tömning av fettavskiljare eller annat fastighetsunderhåll gällande vatten och avlopp?

Kontakta oss på Spolsnabben 018- 550 810.

See Our Work

Latest Projects

Vi använder cookies för att göra din upplevelse här på webbplatsen smidig och säker. En del cookies används för att tjänster ska fungera eller kunna förbättras, andra för att skräddarsy din upplevelse.  Lär dig mer